Yoga Nidra Kids

Yoga Nidra: Een bijzondere ervaring op een relaxte plek.

Yoga Nidra is een speciale yoga beoefening die steeds meer aandacht krijgt. Het is enerzijds een manier om diepe ontspanning te ervaren, anderzijds brengt het een positieve veranderingen teweeg in de persoonlijkheid, fysieke gesteldheid of manier van leven van een kind.

Tijdens de lessen doe je eerst leuke oefeningen en bewegingen. Dit is goed voor je hele lichaam, je wordt sterk en soepel. Vooraf  is er ook tijd voor spel en ademhaling. Daarna gaan we de oefeningen van yoga nidra doen. Deze techniek zorgt voor een diepe ontspanning op een bijzondere manier.
Door deze oefeningen te doen worden je gedachten rustiger, je leert goede beslissingen te nemen en je te concentreren. Sommige houdingen maken je sterk van binnen andere helpen je als je boos bent of zenuwachtig en weer andere geven je meer energie.

Yoga Nidra voor kinderen of tieners heeft dezelfde uitwerking als voor volwassenen, echter het is heel belangrijk dat de manier van het geven van yoga nidra met precisie is toegespitst op het kind en de leeftijdsfase. Het is een techniek
Door het doen van yoga nidra gaan kinderen en tieners vanzelf ontspannen, je wordt nooit specifiek gevraagd te ontspannen, het gebeurt door de volgorde van de methode. Visualisaties zijn een onderdeel. Kinderen die niet kunnen slapen hebben heel veel baat bij het doen van yoga nidra, daar de beoefening gelijk staat aan vier uur slaap! Dit is ook fijn voor tieners die vaak een onregelmatig slaapritme hebben. Er is veel meer te vertellen over deze speciale beoefening. Maar het is beter om het te ervaren.

Ik doe Yoga nidra oefeningen in mijn les en spits deze toe op de specifieke levensfase van het kind met of zonder speciale behoeften. Afhankelijk van de aanmelding maak ik groepjes van 4 kinderen. De mogelijkheden zijn : van  4 tot 7 met opvoeders er bij

: Van 4 tot 7 jaar : Van 7 tot 10 jaar of : Van 10-12 jaar.

De uitwerking van  Yoga nidra :

  • Rust in je hoofd!
  • Bewegingsonrust neemt af
  • Spanning op een diep niveau bewust leren ontspannen
  • Integrale ontspanning: fysiek, mentaal en emotioneel
  • Herstelt energie balans
  • Vergroot concentratie, focus en helderheid
  • Ondersteunend bij inslaap-problemen
  • Zelf rust brengen in een overprikkelt zenuwstelsel
  • Diep niveau van innerlijke rust en ontspanning

Bij mijn workshops staat meer informatie over hoe en wanneer. www.seven-steps.nl/workshops

%d bloggers liken dit: